Tunnustus vasten kasvoja

25.2.2021

Terveyttä edistävän liikuntaharrastuksen mahdollistaminen kaikille rovaniemeläisille on kaupungin tärkeimpiä tehtäviä, se on investointi tulevaisuuteen.

Ohjatun liikuntaharrastuksen perustana ovat kaupunkimme urheiluseurat ja erityisliikuntayhdistykset. 
Lapin Lukko on perinteikäs upea seura, jonka lajeja valmennetaan ja ohjataan vahvalla osaamisella, talkootunteja ei haluta laskea. Teemme tätä lukkolaisella sydämellä.

Harrasta mukavassa seurassa on viesti, jonka sisältöä haluan avata. Meille on tärkeää pitää kynnys matalana, harrastaminen on Lapin Lukossa mahdollista kaikenikäisille, tavoitteista ja lähtötilanteesta riippumatta. Kaikki ohjaajamme ja valmentajamme ovat koulutettuja ja seurassamme on hyvä lukkolainen yhteishenki ja tekemisen meininki niin radalla, kehässä kuin molskilla. 

Lapin Lukossa harrastava saa hyvän olon ja onnellisuuden tunteen lisäksi terveyttä edistävää liikuntaa sekä itsentuntoa. 

Lapset pääsevät kokemaan liikkumisen riemua, onnistumisen tunteita. 

Jokainen urheiluseurassa harrastava saa mahdollisuuden parantaa terveyttään, hyvä olo ja yhdessä tekemisen tunne on lääke arjen ja koronan keskellä. 

Seuramme ennaltaehkäisee lasten ja nuorten syrjäytymistä, säästämällä henkilökohtaisen tragedian lisäksi 500 000€:a syntyvinä kustannuksina syrjäytynyttä nuorta kohden. 

Meille on myös tärkeää, että kaiken yhdessä koettujen onnistumisten keskellä saamme tunnustusta ja koemme urheiluseuroja koskevat kaupungin tekemät päätökset oikeudenmukaisina.

Kaupunkimme on tarjonnut ilmaisia tiloja alle 18- vuotiaille lapsille ja nuorille. Kaupunki on avustanut urheiluseuroja liikuntatoiminta-avustuksella, antanut vuokratukea yksityisiltä vuokrattuihin tiloihin sekä tarjonnut liikuntapaikkoja. Valitettavasti tilatarpeet ovat myös meidän seuramme kehityksen esteenä, erityisesti nyrkkeilyjaostossa. Olisi mukavampi harrastaa, jos tiloja riittäisi kaikille halukkaille. Olisimme valmiita myös maksamaan tiloista, valitettavasti kaupungin lisätilat ovat kalliimpia ja huonompikuntoisia kuin markkinoilla.

Mielestäni ei ole oikein, että urheiluseurojen ja erityisliikuntayhdistysten avustuksia leikataan kolmessa vuodessa 240 000€:lla. Lapin Lukollekaan tämä päätös ei ole oikeudenmukainen, se ei ole tunnustus tuhansista talkootunneista, se on kuin märkä rätti vasten kasvoja.

Erityisen tärkeää on tehdä leikkauspäätöksiä, jotka perustuvat mahdollisimman tarkkaan ja ajankohtaiseen, oikeaan tietoon. 

Päätöksiä tehdessä täytyy käyttää järkeä ja tunnetta sopivassa suhteessa. Suurin virhe on jättää tietoinen virhe korjaamatta.Täytyy myös osata laskea. Teen tämän helpoksi.

240 000 euron leikkaus urheiluseuroilta ei ole säästö, vaan lisäkustannus. Välittömiä kustannuksia tulee suoraan urheiluseuroille, pitkässä juoksussa kustannukset maksetaan menetetyissä lapsissa ja nuorissa, joilla ei ollut mahdollisuutta harrastamiseen.


Lapin Lukko ry
Rovaniemen Seuraparlamentti

Harri Haavisto
puheenjohtaja

#harrastamukavassaseurassa