Jaoston esittely

Yleisurheilu on monipuolinen laji, jota voi harrastaa monella tasolla. Yleisurheilu on perusliikuntataitojen harjoittelua, minkä voi aloittaa jo hyvinkin nuorena - Lapin Lukossa 5-vuotiaana. Viralliseen kilpailutoimin-taan voi osallistua 9-vuotiaasta alkaen. Epävirallisia, leikkimielisiä seura- kilpailuja järjestetään myös usein 5-7-vuotiaille virallisten kilpailujen ytheydessä. Vaikka yleisurheilu on kilpaurheilua puhtaimmillaan, on tärkeintä omien tulosten parantaminen ja kehittyminen.

Yleisurheilu voi olla myös puhtaasti harrastus ja kuntourheilua, eikä sen välttämättä tarvitse tähdätä kilpailemiseen. Tärkeintä on asettaa omat henkilökohtaiset tavoitteensa ja harrastaa niiden mukaan, silloin saat harrastuksesta eniten irti. 

Yleisurheilun harjoitteleminen kehittää osallistujan fyysistä kuntoa, hermostoa, taitoa, liikkuvuutta sekä muita fyysisen suorituskyvyn osa-alueita. 

Kilpailla voit seurassamme tavoitteellisesti tai omia tuloksiasi seuraten. Tavoitteellinen kilpaurheilu on kamppailua senttejä ja sekunteja vastaan, joka vaatii paljon eri ominaisuuksia kuten nopeutta, kestävyyttä, taitoa ja voimaa. Myös henkiset ominaisuudet, kuten jännityksen sietäminen, rohkeus ja voitontahto kehittyvät kilpailuissa.Lapin Lukon yleisurheilujaoston puolesta

Mikko Niininen
puheenjohtaja