Harjoittelu

Nallepainissa lapsi ja aikuinen harrastavat yhdessä.
Uusien painikoulu harjoittelee yhden kerran viikossa ja jatkavien painikoulu kahdesti viikossa.
Painikoululaisille järjestetään myös salipainikisoja.
Kilparyhmässä harjoittelevat kaikki aktiivisesti kilpailevat painijat.

 

Lapin Lukon painijat harjoittelevat neljässä eri ryhmässä:

  • nallepaini lapselle ja aikuiselle,
  • uusien painikoulu 6-7 vuotiaille,
  • jatkavien painikoulu kokeneemmille ja
  • kilparyhmä.

Nallepaini lapselle ja aikuiselle. Nallepainissa lapset ja vanhemmat touhuavat turvallisesti yhdessä niin ohjattujen tuntien yhteydessä kuin kotipiirissäkin. Naurupyrskähdykset, yhdessä touhuaminen ja pienet onnistumiset uusissa haasteissa tuovat iloa kaikille perheille sopivaan liikuntaharrastukseen, jossa kukaan ei jää leikin ulkopuolelle. Harjoituksia pidetään yhden kerran viikossa, 1 tuntia kerrallaan. Harjoitusvaatteiksi riittää sisäliikunta vaatteet ja sisätossut + juomapullo.


Uusien painikoulu 6-7 vuotiaille. Ryhmässä harjoitellaan vartalonhallintaa, nopeutta, ketteryyttä ja liikkuvuutta sekä painiliikkeitä. Harjoituksia pidetään aluksi yksi, myöhemmin kaksi kertaa viikossa, 1 tuntia kerrallaan. Harjoitusvaatteiksi riittää sisäliikunta vaatteet ja sisätossut + juomapullo. Kun painitaidot karttuvat painijat osallistuvat omiin salipainikisoihin.


Jatkavien painikoulu. Ryhmässä harjoitellaan vartalon hallintaa, nopeutta, ketteryyttä, liikkuvuutta ja tietysti painiliikkeitä. Tutuksi tulee mm. kuperkeikka, kärrynpyörä, karhu- ja rapukävely, käsivarsi, niskalenkki, hakanelson, venyttely ym. Paras ikä aloittaa painikoulu on 7-10 vuotta. Harjoitusvaatteet: painitossut, t-paita, shortsit ja juomapullo. Painitrikoot on myös suositeltavaa hankkia tai lainata jaostolta. Painikoululaiset voivat osallistua kilpailuihin aloittelija sarjoissa ja se on myös suositeltavaa, sillä kilpaileminen on oleellinen osa painia.  Harjoituksia 2 kertaa viikossa.


Kilparyhmän harjoittelu tähtää kilpailemiseen ja menestymiseen painissa. Valmentajat valitsevat painijat kilparyhmään. Valinta edellyttää perusliikkeiden haliintaa ja hyvää kuntoa jotta jaksaa harjoitella 3-4 kertaa viikossa. Erityisen tärkeää on oma halu oppia ja menestyä painissa. Kilparyhmäläisten tulee olla valmiita sitoutumaan ahkeraan ja välillä rankkaankin harjoitteluun. Kilpailuihin osallistuminen on erittäin suotavaa. Tämän takia ryhmään kannattaa pyrkiä aikaisintaan 10 -vuotiaana. Myös valmentajat sitoutuvat nousujohteiseen työskentelyyn kilparyhmän kanssa. Koska paini on kamppailulaji, ei pieniltä nirhaumiltakaan aina säästytä. Kyse on kuitenkin pienistä hiertymistä tms. ja ne ovat normaalia painissa tällä tasolla. Kilparyhmäläiset osallistuvat painikilpailuihin Suomessa ja ulkomailla.