NYRKKEILY

 

Yli 60 vuottanyrkkeilyperinteitä

...Laji vaatii harrastajaltaan, etenkin kilpanyrkkeilijältä, eri ominaisuuksia kokonaisvaltaisesti: voimaa, nopeutta, kestävyyttä, taitoa ja rohkeutta sekä ennen kaikkea kovaa voitontahtoa.... (katkelma puheenjohtajan esipuheesta)

 

Tervetuloa mukavaan porukkaan!

Onko tavoitteenasi treenata tehokkaasti, motivoituneessa ja asiantuntevassa ohjauksessa, huippumukavassa porukassa ja edullisesti ilman suuria investointeja? Jos vastasit kyllä, voisi nyrkkeily olla kuntoilumuotosi tai jopa kilpaurheilulajisi.

Lapin Lukon nyrkkeilyjaostossa harrastaa ja kilpailee noin 150 tyttöä ja poikaa, miestä ja naista kaikista ikäluokista. Jokainen voi treenata ja harrastaa omalla tasollaan, omien taitojen mukaisesti, enemmän tai vähemmän tavoitteellisesti. Lapin Lukko järjestää viikossa yhteensä 12 tuntia nyrkkeilytreenejä kolmessa ryhmässä; kuntoilijat, harrastajat ja kilpailijat.

KILPANYRKKEILY

Lapin Lukolla on pitkät perinteet kilpanyrkkeilyssä ja moni seuraa edustanut urheilija on menestynyt kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa. Kilparyhmässä on tällä hetkellä sekä kansainvälisellä tasolla kilpailevia sekä kansallisella tasolla kilpauraansa aloittelevia nyrkkeilijöitä. Seuramme järjestää kilpailutoimintaa yhdessä toisen rovaniemeläisen nyrkkeilyseuran kanssa, salikilpailuja muutaman kerran vuodessa sekä perinteikkään ja kovatasoisen kansainvälisen Ruskaturnauksen (32. kerta vuonna 2018). Kilpanyrkkeilyharjoitukset sisältävät välineharjoittelun ja lihaskuntoharjoittelun lisäksi paljon ottelu- ja pariharjoittelua.

 

KUNTONYRKKEILY

Kuntonyrkkeilijät treenaavat kolme kertaa viikossa ja valittavana on kaksi ryhmää, joissa on hieman erilaiset painotukset; enemmän käyneet / kokeneemmat, sekä vähemmän käyneet / aloittelijat. Ryhmää voi vaihtaa tilanteen mukaan "lennosta" omien aikataulujen mukaan. Miehet ja naiset treenaavat samassa ryhmässä ja lihaskuntotreenit ovat kaikille kuntonyrkkeilijöille yhteiset. Treenit kestävät yleensä tunnin. Kuntonyrkkeilyssä alaikäraja on 15 vuotta, yläikärajaa ei ole.

Voit aloittaa kuntonyrkkeilyn vaikka kesken kauden. Aloitukseen tarvitset ainoastaan sisäliikuntavarusteet, muut varusteet voit lainata tarvittaessa salilta. Käsisiteet tosin suositellaan hankittavaksi heti alussa.

Perinteisten ”sisänyrkkeilytreenien” lisäksi teemme retkiä ja seikkailuja Rovaniemellä ja sen ulkopuolella vuoden- ja vuorokaudenaikaan katsomatta.

VILPERI-BOX JA VEIJARI-BOX

4-6 -vuotiaille tytöille ja pojille tarkoitettu Vilperi-box ja 7-9 -vuotiaille tytöille ja pojille tarkoitettu Veijari-Box.

Pääpaino toiminnassa on leikki, liike ja mukava yhdessäolo sekä lasten osallisuus. Lapset saavat osallistua tunnin suunnitteluun toiveita ja ideoita esittämällä, improvisointi on tunneilla enemmän sääntö kuin poikkeus. Vilperi- ja Veijari-boxissa on oikeus olla vilkas ja energinen. Ryhmissä ei opetella täydellistä vasenta suoraa tai oikeaa yläkoukkua, vaan lapset opettelevat nyrkkeilylle ominaisia harjoitteita sekä termistöä leikkien ja pelien avulla. Näissäkin ryhmissä toteutetaan kamppailija ei kiusaa -oppeja sekä toimitaan yhdessä salin sääntöjen puitteissa.

NUORTEN HARRASTAJA RYHMÄ

on tarkoitettu 10-15 -vuotiaille nyrkkeilystä kiinnostuneille nuorille, sekä tytöille että pojille. Harjoituksia on kahdesti viikossa. Tunneilla opit niin nyrkkeilyn perusteet kuin oheisharjoittelunkin. Tunneilla harjoitellaan lyöntejä ja väistöjä joko paritekniikka- tai säkkiharjoitteluna, sekä lajiin liittyvää lihaskuntoharjoittelua.

 

Tervetuloa harrastamaan salillemme Kamppailukeskukseen, Kauppakeskus Ounaksen alakertaan (Erkkilänkuja 4, 96400 Rovaniemi)

 

 

PS. Kamppailija ei kiusaa! http://www.kamppailijaeikiusaa.fi/

Tapahtumia

Ei tapahtumia