Kuntonyrkkeily on nyrkkeilyn harrastamista ilman kilpailullisia tavoitteita.

Kuntonyrkkeilyssä harjoitellaan tehokkaasti ja monipuolisesti, koko vartaloa rasittaen. Jalat tekevät työtä koko ajan ja ylävartaloa käytetään tehokkaasti väistöissä ja lyöntiharjoitteissa. Nyrkkeilyharjoituksilla kuormitetaan sekä lihaksia ja hapenottojärjestelmää että sydäntä ja verisuonistoa, kunto kasvaa melkein huomaamatta.

Kuntonyrkkeilyä voivat harrastaa kaikenikäiset, jokainen oman kunnon ja taitotason mukaisesti. Kuntonyrkkeily sopii myös hyvin toiseksi lajiksi pääharrastuksen tai kilpaurheilun ohessa. Myös istuma- ja näyttöpäätetyöskentelijät sekä niska-hartiakivuista kärsivät ovat saaneet lahista apua. Kuntonyrkkelytunnin aikana ylävartalon lihakset saavat sopivasti ärsykettä, selkään tulee mukavasti kiertoja sekä jalat antavat voimaa ja rytmittävät tekemistä. 

Kuntonyrkkeilytunti koostuu alkulämmittelystä, tekniikkaosiosta, välineharjoitteista, lihaskunto-osuudesta sekä loppuverryttelystä ja -venyttelystä. Välineinä käytämme mm. nyrkkeilysäkkejä, pistehansikkaita, kuntopalloja, hyppynaruja, käsipainoja, kahvakuulia, päärynäpalloa jne. Tunneilla harjoitellaan myös paritekniikoita, ilman että lyöntejä lyödään perille saakka.  Käytännössä pariharjoitteissa lyödään parin hanskoihin tai ns. pistehanskoihin. Halukkaille toki järjestyy tarvittaessa myös otteluharjoittelua eli ns. sparria.

Treeneissä tarvitset vain sisäliikuntavarusteet, eli t-paita, verkkarit, sisäliikuntakengät, juomapullo ja roppakaupalla reipasta mieltä. Käsisiteet suojaavat ranteita, rystysiä ja sormia vammoilta. Käsisiteet kannattaakin hankkia ensimmäisenä kun omia varusteita on laittamassa. 

Salilla on säkki- ja tekniikkahanskoja joita voit käyttää aloittaessasi harrastuksen, mutta suosittelemme jokaiselle harrastajalle omia käsisiteitä ja hanskoja harrastuksen jatkuessa.

Varusteita myydään mm. marketeissa ja verkkokaupoissa mutta niitä on myynnissä myös salilla. Kysy ohjaajaltasi valikoimaa ja suosituksia sopivista hanskoista, käsisiteistä ja kengistä.