Lapin Lukon kuntonyrkkeily ryhmät on jaoteltu ikäryhmittäin.

Alle kouluikäiset lapset harrastavat Vilperi- ja VeijariBox -ryhmissä. Nuoret alle 15-vuotiaat omissa ryhmissään sekä aikuiset ja 16 vuotta täyttäneet omissa ryhmissään. 

Salilla on säkki- ja tekniikkahanskoja joita voit käyttää aloittaessasi harrastuksen, mutta suosittelemme jokaiselle harrastajalle omia käsisiteitä ja hanskoja. Varusteita myydään mm. marketeissa ja verkkokaupoissa mutta niitä on myynnissä myös salilla. Kysy ohjaajaltasi valikoimaa ja suosituksia varusteista.

Kuntonyrkkeily on nyrkkeilyn harrastamista ilman kilpailullisia tavoitteita.

Kuntonyrkkeilyssä harjoitellaan tehokkaasti ja monipuolisesti, koko vartaloa rasittaen. Jalat tekevät työtä koko ajan ja ylävartaloa käytetään tehokkaasti väistöissä ja lyöntiharjoitteissa. Nyrkkeilyharjoituksilla kuormitetaan sekä lihaksia ja hapenottojärjestelmää että sydäntä ja verisuonistoa, kunto kasvaa melkein huomaamatta.

Laji sopii erityisen hyvin mm. istuma- ja näyttöpäätetyöskentelijöille sekä niska-hartiakivuista kärsiville. Kuntonyrkkeilyä voivat harrastaa kaikenikäiset, jokainen oman kunnon ja taitotason mukaisesti.

Kuntonyrkkeilytunti koostuu alkulämmittelystä, tekniikkaosiosta, välineharjoitteista, lihaskunto-osuudesta sekä loppuverryttelystä ja -venyttelystä. Välineinä käytämme mm. nyrkkeilysäkkejä, pistehansikkaita, kuntopalloja, hyppynaruja, käsipainoja, kahvakuulia, päärynäpalloa jne. Tunneilla harjoitellaan myös paritekniikoita, ilman että lyöntejä lyödään perille saakka.  Käytännössä pariharjoitteissa lyödään parin hanskoihin tai ns. pistehanskoihin. Halukkaille toki järjestyy tarvittaessa myös otteluharjoittelua eli ns. sparria.

Treeneissä tarvitset vain sisäliikuntavarusteet, eli t-paita, verkkarit, sisäliikuntakengät, juomapullo ja roppakaupalla reipasta mieltä. Käsisiteet suojaavat ranteita, rystysiä ja sormia vammoilta. Käsisiteet kannattaakin hankkia ihan alussa. Neuvomme siteiden sitomisessa ennen harjoitusten alkua. Hanskoja treeneihin löytyy seuran puolesta. Kannattaa kuitenkin hankkia omat hanskat, jos päätät jatkaa tätä jaloa harrastusta. Salilla on myytävänä kaikkea tarvittavaa ja neuvomme myös mielellämme varusteiden hankinnassa.