Kuntonyrkkeily

KEVÄTKAUSI ALKAA 8.1.2020

 

MAANANTAINA

klo 18-19 treenaa konkarit ja pitkälle edenneet

klo 19-20 treenaa vasta-alkaneet ja vähän käyneet

 

KESKIVIIKKONA

klo 18-19 treenaa konkarit ja pitkälle edenneet

klo 19-20 treenaa vasta-alkaneet ja vähän käyneet

PERJANTAINA

klo 17-18 tunnilla treenaa kaikki
kuntopiiri, kehonhuolto, kuntotestit, lihaskunto

 


 

 

Lapin Lukon kuntonyrkkeilytunnit on tarkoitettu liikunnasta kiinnostuneille yli 15 vuotiaille naisille ja miehille.

 

Kuntonyrkkeily on nyrkkeilyn harrastamista ilman kilpailullisia tavoitteita. Kuntonyrkkeilyssä harjoitellaan tehokkaasti ja monipuolisesti, koko vartaloa rasittaen. Jalat tekevät työtä koko ajan ja ylävartaloa käytetään tehokkaasti väistöissä ja lyöntiharjoitteissa. Nyrkkeilyharjoituksilla kuormitetaan sekä lihaksia ja hapenottojärjestelmää että sydäntä ja verisuonistoa, kunto kasvaa melkein huomaamatta.

Laji sopii erityisen hyvin mm. istuma- ja näyttöpäätetyöskentelijöille sekä niska-hartia kivuista kärsiville. Kuntonyrkkeilyä voi harrastaa kaiken ikäiset, jokainen oman kunnon ja taitotason mukaisesti.

Kuntonyrkkeilytunti koostuu alkulämmittelystä, tekniikkaosiosta, välineharjoitteista, lihaskunto-osuudesta ja loppuverryttelystä ja -venyttelystä. Välineinä käytämme mm. nyrkkeilysäkkejä, pistehansikkaita, kuntopalloja, hyppynaruja, käsipainoja, kahvakuulia, päärynäpalloa jne. Tunneilla harjoitellaan myös paritekniikoita, ilman että lyöntejä lyödään perille saakka. Halukkaille järjestyy tarvittaessa myös otteluharjoittelua.

Kausi alkaa aina syyskuussa ja tammikuussa, mutta mukaan voit tulla koska vaan. Aikaisempaa kokemusta lajista ei tarvitse. Riittää kun mukana on sisäliikuntavarusteet (t-paita, verkkarit, sisäliikuntakengät, juomapullo ja roppakaupalla reipasta mieltä.

Treenaamme kahdessa ryhmässä, alottelijat ja konkarit. Alottelijat ryhmään voit tulla mukaan täysin ilman kokemusta. Kauden aikana harjoitellaan perusasioita useampaankin otteeseen, joten mukaan voit tulla milloin vain. Konkarit ryhmään tullessasi sinun pitää osata peruslyönnit, väistöt ja liikkuminen. Konkaritunnilla edetään nopeampaan tahtiin ja opetellaan myös vähän vaikeampiakin tekniikoita.

Hanskoja aloitteleville löytyy seuran puolesta. Kannattaa kuitenkin hankkia omat hanskat ja käsisiteet, jos päätät jatkaa tätä jaloa harrastusta. Salilla on myytävänä kaikkea tarvittavaa ja neuvomme myös mielellämme varusteiden hankinnassa.

Käsisiteet suojaavat ranteita, rystysiä ja sormia vammoilta. Käsisiteet kannattaakin hankkia ihan alussa. Neuvomme siteiden sitomisessa ennen harjoitusten alkua.

Nyrkkeilysalimme löytyy kamppailukeskuksesta, Kauppakeskus Ounaksen alakerrasta (Erkkilänkuja 4, Rovaniemi).

 

TERVETULOA MUKAAN!

 

Lisätietoja:

Anu Sillanmäki
puh. 0400 231 444
anu(at)maippi.com

Mika Sillanmäki
puh 040 5456 806
lalunyrkkeily(at)gmail.com

Suomen Nyrkkeilyliitto

KUNTONYRKKEILYN TERVEYSPROFIILI


Nyrkkeilyliitto on ollut mukana Kuntoliikuntaliiton hallinnoimassa Urheillen Terveyttä -ohjelmassa. Tavoitteena on ollut nostaa esiin urheilun ja urheilulajien tuottamia terveyshyötyjä. Näkyvimmin niitä on tuotu esille lajien tekemien Terveysprofiilien kautta.

Sanna Laine on ollut mukana työryhmässä ja tehnyt samalla Kuntonyrkkeilyn Terveysprofiilin. Voit lukea profiilin täältä.

 

Lisätietoja Urheillen Terveyttä ohjelmasta löytyy täältä.

 


LIITY SÄHKÖPOSTILISTALLE >>

jos haluat sähköpostiisi ajankohtaisia tiedotteita treeneistä, tapahtumista, pikkujouluista, retkistä jne.