Lapin Lukko nyrkkeily

Nyrkkeily on monipuolinen laji, jota voi harrastaa monella tasolla. Juniori-ikäinen pääsee mukaan nyrkkeilyyn noin 9 vuoden ikäisenä, jolloin voi tulla mukaan nyrkkeilykouluun. Kilpailutoimintaan voi osallistua 11 vuotiaasta alkaen. Kilpailla voi amatöörinä aina 40 ikävuoteen asti.

Nyrkkeily voi olla myös puhtaasti harrastus ja kuntourheilua, eikä sen välttämättä tarvitse tähdätä kilpailemiseen. Tärkeintä, kuten kaikessa liikunnassa, on asettaa omat henkilökohtaiset tavoitteensa ja harrastaa niiden mukaan, silloin saat harrastuksesta eniten irti. Kuntonyrkkeilyssä opetetaan ”oikean” nyrkkeilyn tekniikkaa ja harjoitteita, mutta varsinaista ottelunomaista kontaktiharjoittelua ei ole. Pariharjoitteissa voidaan kuitenkin päästä lähelle oikeaa nyrkkeilyä ja jotain tuntumaa myös lajin siihen puoleen.

Liikuntamuotona nyrkkeily, puhuttiin sitten perinteisestä nyrkkeilystä tai kuntonyrkkeilystä, on yksi monipuolisimmista liikuntalajeista. Harjoittelu mm. nostaa fyysistä kuntoa, kehittää hermostoa, parantaa liikkuvuutta ja ennen kaikkea auttaa unohtamaan arjen huolet.

Kilpanyrkkeily on harrastajaltaan erityisen vaativa laji. Laji vaatii paljon eri ominaisuuksia kuten nopeutta, kestävyyttä, taitoa ja voimaa. Fyysisten taitojen lisäksi henkiset ominaisuudet korostuvat kilpanyrkkeilyssä. Laji kysyy rohkeutta, kykyä toimia väsyneenä ja paineen alla, sekä ennen kaikkea kovaa voitontahtoa. Kilpailullisten ominaisuuksien lisäksi toiminta yhdessä muiden urheilijoiden ja valmentajien kanssa salilla opettaa myös sosiaalisia taitoja ja muiden kunnioittamista kehässä ja sen ulkopuolella.

Tervetuloa tutustumaan tähän hienoon kamppailulajiin, nähdään salilla!


Lapin Lukon nyrkkeilyjaoston puolesta

Matti Posti
puheenjohtaja