10-15 -vuotiaiden nyrkkeily

Nuorten omat kuntonyrkkeilytreenit kaksi kertaa viikossa

Maanantaisin ja torstaisin Kamppailukeskus Ounaksessa (Erkkilänkuja 4, Rovaniemi)
18.00-19.00 vasta-alkajat
19.00-20.00 jatkajat

Tule sellaisena kuin olet mukavan urheiluharrastuksen pariin ja kehity kovakuntoiseksi urheilijaksi, tai halutessasi vaikka kilpanyrkkeilijäksi. Lapin Lukon nuorten ryhmässä harrastus on helppo aloittaa. Siinä sivussa saat kivoja kavereita nyrkkeilysalilta ja harrastat liikuntaa monipuolisesti.

10-15-vuotiaiden kuntonyrkkeilyryhmässä harjoitellaan nyrkkeilyn taitoja. Opit lyömään ja väistelemään kuin nyrkkeilijä, samalla treenaamme myös lihaskuntoa. Näillä tunneilla harjoitellaan lyöntejä, väistöjä, liikkumista, paritekniikkaa ja säkkitreeniä, lyödään pistareita sekä tehdään lihaskuntoharjoituksia. Tässä ryhmässä tavoitellaan erityisesti kunnon kohenemista ja nyrkkeilytaitojen kartuttamista, mutta mahdollisuus sparraamiseen, eli nyrkkeilyottelumaiseen harjoitteluun on myös olemassa.

Jos kuntoilun lomassa kilpanyrkkeily kuitenkin alkaa kiinnostaa, niin ensi alkuun voi käydä vaikka kokeilemassa kilparyhmässä ja mikäli innostus vain kasvaa, niin kilparyhmässä alkaa valmistautuminen kisoihin. Kilpaileminen ei ole vielä kilparyhmässäkään pakollista, kilpailumielessä kehään noustaan vasta sitten, kun siihen valmentajan mielestä on riittävät valmiudet. Ja siirtyminen takaisin kuntonyrkkeilyryhmään on aina mahdollista.  

Tässä harrastuksessa on helppo päästä alkuun. Et tarvitse salille tullessasi aikaisempaa kokemusta nyrkkeilystä, me kyllä opastamme. Nyrkkeilysalille tarvitset vain sisäliikuntaan sopivat varusteet. Suosittelemme jo aluksi käsisiteiden hankkimista, harrastuksen edistyessä suosittelemme myös hanskojen ja hammassuojien hankintaa.

Haluatko kokeilla? Ota rohkeasti yhteyttä ja tule salille tutustumiskerralle.

Ryhmää ohjaa Teuvo Kokkonen
Ilmoittautumiset etukäteen lalunyrkkeily@gmail.com

Ilmoittautumisen yhteydessä pyydetään ilmoittamaan:

Lapsen nimi ja ikä.

Huoltajan yhteystiedot; sähköpostiosoite ja puhelinnumero, joka tarvitaan whatsapp-ryhmää varten. 
Kamppailija ei kiusaa!
10-15 -vuotiaiden kuntonyrkkeily jatkuu tammikuussa 2021 loppiaisen jälkeen.

Tänä keväänä on voimassa seuraavat säännöt:

Ryhmä jaetaan kahteen ryhmään. Molempiin ryhmiin otetaan enintään 15 osallistujaa. 

Huom! Seura lainaa nyrkkeilyhanskoja, jotka desinfioidaan aina harjoitusten jälkeen. Käsisiteiden hankkimista suosittelemme heti aluksi. Koronasta johtuen suosittelemme, että osallistujat hankkisivat myös omat nyrkkeilyhanskat. Käsisiteet maksavat 12 € ja edulliset hanskat saa n. 30-40 €:lla.

Käsisiteet suojaavat käsiä, ranteita ja rystysiä. Varsinkin taitojen karttuessa lyöntivoima kasvaa ja sitä kautta esim. ranteet voivat helpommin kipeytyä. Käsisiteiden sitominen opetellaan tunneilla. 

Muut tarvittavat varusteet ovat sisäliikuntavaatteet, kengät ja vesipullo. Kysy varusteista ohjaajalta.

Salilla olemiseen ja harjoitteluun on vielä omat sääntönsä. Käymme ne läpi ensimmäisillä tunneilla.Säännöt nyrkkeilysalilla korona-aikana:

  • Kun nyrkkeilytunnille tullaan, kokoonnutaan ulko-oven edustalla. Sisään mennään yhdessä.
  • Pestään kädet.
  • Varusteet laitetaan päälle ennen salille saapumista. Pukuhuoneita vältellään.
  • Kengät jätetään käytävälle.
  • Nyrkkeilytilaan tullaan sivuovesta.