Lapin Lukon kuntonyrkkeily yli 15 -vuotiaille 

Kuntonyrkkeily on nyrkkeilyn harrastamista ilman kilpailullisia tavoitteita.

Kuntonyrkkeilyssä harjoitellaan tehokkaasti ja monipuolisesti, koko vartaloa rasittaen. Jalat tekevät työtä koko ajan ja ylävartaloa käytetään tehokkaasti väistöissä ja lyöntiharjoitteissa. Nyrkkeilyharjoituksilla kuormitetaan sekä lihaksia ja hapenottojärjestelmää että sydäntä ja verisuonistoa, kunto kasvaa melkein huomaamatta.

Laji sopii erityisen hyvin mm. istuma- ja näyttöpäätetyöskentelijöille sekä niska-hartiakivuista kärsiville. Kuntonyrkkeilyä voivat harrastaa kaikenikäiset, jokainen oman kunnon ja taitotason mukaisesti.

Kuntonyrkkeilytunti koostuu alkulämmittelystä, tekniikkaosiosta, välineharjoitteista, lihaskunto-osuudesta sekä loppuverryttelystä ja -venyttelystä. Välineinä käytämme mm. nyrkkeilysäkkejä, pistehansikkaita, kuntopalloja, hyppynaruja, käsipainoja, kahvakuulia, päärynäpalloa jne. Tunneilla harjoitellaan myös paritekniikoita, ilman että lyöntejä lyödään perille saakka.  Käytännössä pariharjoitteissa lyödään parin hanskoihin tai ns. pistehanskoihin. Halukkaille toki järjestyy tarvittaessa myös otteluharjoittelua eli ns. sparria.

Syksyllä 2021 aloitamme kauden kahdessa ryhmässä, alkeisryhmä ja konkarit. Jos et kauden aloitukseen ehdi, voit tulla mukaan myös muutama kerran vuodessa järjestettävien alkeiskurssien kautta.  Konkariryhmään voit siirtyä kun perusasiat on hallussa.

Syyskaudella 2021 kuntonyrkkeilytunnit 
Syyskalenteri 2021 >>

Treeneissä tarvitset vain sisäliikuntavarusteet, eli t-paita, verkkarit, sisäliikuntakengät, juomapullo ja roppakaupalla reipasta mieltä. Käsisiteet suojaavat ranteita, rystysiä ja sormia vammoilta. Käsisiteet kannattaakin hankkia ihan alussa. Neuvomme siteiden sitomisessa ennen harjoitusten alkua. Hanskoja treeneihin löytyy seuran puolesta. Kannattaa kuitenkin hankkia omat hanskat, jos päätät jatkaa tätä jaloa harrastusta. Salilla on myytävänä kaikkea tarvittavaa ja neuvomme myös mielellämme varusteiden hankinnassa.

TERVETULOA #mukavaanseuraan!

Lisätietoja:

 Anu Sillanmäki
lalukuntonyrkkeily@gmail.com
p. 0400 231 444


Seuraa meitä myös seuraavissa kanavissa:

www.facebook.com/lapinlukkonyrkkeily

www.facebook.com/groups/kuntonyrkkeily

www.instagram.com/lapinlukkonyrkkeily

twitter.com/LaLuNyrkkeily