Lapin Lukon kuntonyrkkeilytunnit on tarkoitettu liikunnasta kiinnostuneille yli 15 -vuotiaille naisille ja miehille.

Kuntonyrkkeily on nyrkkeilyn harrastamista ilman kilpailullisia tavoitteita.

Kuntonyrkkeilyssä harjoitellaan tehokkaasti ja monipuolisesti, koko vartaloa rasittaen. Jalat tekevät työtä koko ajan ja ylävartaloa käytetään tehokkaasti väistöissä ja lyöntiharjoitteissa. Nyrkkeilyharjoituksilla kuormitetaan sekä lihaksia ja hapenottojärjestelmää että sydäntä ja verisuonistoa, kunto kasvaa melkein huomaamatta.

Laji sopii erityisen hyvin mm. istuma- ja näyttöpäätetyöskentelijöille sekä niska-hartiakivuista kärsiville. Kuntonyrkkeilyä voivat harrastaa kaikenikäiset, jokainen oman kunnon ja taitotason mukaisesti.

Kuntonyrkkeilytunti koostuu alkulämmittelystä, tekniikkaosiosta, välineharjoitteista, lihaskunto-osuudesta sekä loppuverryttelystä ja -venyttelystä. Välineinä käytämme mm. nyrkkeilysäkkejä, pistehansikkaita, kuntopalloja, hyppynaruja, käsipainoja, kahvakuulia, päärynäpalloa jne. Tunneilla harjoitellaan myös paritekniikoita, ilman että lyöntejä lyödään perille saakka.  Käytännössä pariharjoitteissa lyödään parin hanskoihin tai ns. pistehanskoihin. Halukkaille toki järjestyy tarvittaessa myös otteluharjoittelua, eli ns. sparria.

Kausi alkaa aina syyskuussa ja tammikuussa, mutta mukaan voit tulla koska vain. Aikaisempaa kokemusta lajista ei tarvita. Riittää kun mukana on sisäliikuntavarusteet, eli t-paita, verkkarit, sisäliikuntakengät, juomapullo ja roppakaupalla reipasta mieltä.

Tällä hetkellä treenaamme yhdessä ryhmässä - niin kokeneet kuin aloittelijatkin - mutta voit tulla mukaan vaikka kesken kauden ja vaikka täysin ilman aikaisempaa nyrkkeilykokemusta. Kauden aikana harjoitellaan perusasioita useampaankin otteeseen. Vuoden mittaan pyrimme pitämään myös alkeiskursseja, mikäli kysyntää niille on. 

Käsisiteet suojaavat ranteita, rystysiä ja sormia vammoilta. Käsisiteet kannattaakin hankkia ihan alussa. Neuvomme siteiden sitomisessa ennen harjoitusten alkua. Hanskoja aloitteleville löytyy seuran puolesta. Kannattaa kuitenkin hankkia omat hanskat, jos päätät jatkaa tätä jaloa harrastusta. Salilla on myytävänä kaikkea tarvittavaa ja neuvomme myös mielellämme varusteiden hankinnassa.

TERVETULOA #mukavaanseuraan

Lisätietoja:

 Anu Sillanmäki
lalukuntonyrkkeily@gmail.com
p. 0400 231 444


Seuraa meitä myös seuraavissa kanavissa:

www.facebook.com/lapinlukkonyrkkeily

www.facebook.com/groups/kuntonyrkkeily

www.instagram.com/lapinlukkonyrkkeily

twitter.com/LaLuNyrkkeily