Tilojen käyttöä koskevia rajoituksia voimaan Rovaniemellä 9.12.2021

8.12.2021

Koronapassi käyttöön Postikadun salilla

Rovaniemen kaupungin häiriötilanteen johtoryhmän tiistaina linjaamien rajoitustoimenpiteiden johdosta otamme käyttöön koronapassin harjoituksissamme torstaista 9.12. alkaen. Koronapassin käyttöönotolla mahdollistamme toiminnan jatkumisen poikkeustilanteen aikana. 

Koronapassin esittäminen on edellytys harjoituksiin osallistumiselle. Passit tarkastetaan tuntien alussa ja toivommekin, että ottaisit passin valmiiksi käsille esimerkiksi kuvankaappauksena, jotta teemme tuntien aloittamisesta mahdollisimman sujuvaa. Valmistauduthan todistamaan myös henkilöllisyytesi pyydettäessä. 

Vaatimukset koskevat kaikkia yli 16-vuotiaita ja ovat voimassa 31.12.2021 asti.


EDIT! Koronapassilla treeneihin on voimassa 22.1.2022 saakka.

Haluamme myös muistuttaa aikaisemmista käytännöistä salilla, joita noudatamme edelleen. Muista hyvä käsihygienia eli pese käsiä mennen tullen ja palatessa.  Meillä on sisääntulon yhteydessä heti tarjolla käsidesiainetta, wc-tilat ja pukuhuoneet ovat myös käytössä. Treeneihin tai salille tullaan vain terveenä. Jos epäilet altistuneesi tai olet saanut tartunnan, silloin kannttaa jäädä kotiin. Käytetään omia varusteita mahdollisuuksien mukaan, harjoitellaan vakioparin kanssa sekä pidetään etäisyydet muihin, meillä on iso tila käytössä. Suosittelemme myös että et tule harjoituksiin liian aikaisten, vaan annetaan edelliselle ryhmälle tilaa poistua.  Treenien jälkeen ei myöskään kannata jäädä "hengaileen" salille. 

https://avi.fi/korona

https://stm.fi/koronapassi

https://www.rovaniemi.fi/news/Tilojen-kayttoa-koskevia-rajoituksia-Rovaniemelle,-koronapassi-usein-vaihtoehto-rajoituksille-%E2%80%93-maskisuositus-laajenee/34981/f87b53c1-9eb4-41df-940c-3544b32f37b5

"Torstaista 9.12.2021 alkaen asiakas- ja yleisötiloista vastaavien toimijoiden on varmistettava mahdollisuus lähikontaktien aiheuttaman tartuntariskin välttämiseen. Tartuntatautilain 58 d pykälään perustuvat rajoitukset ovat voimassa 31.12.2021 asti."

"Päätös koskee asiakasmäärästä riippumatta urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettyjä tiloja, kuten esimerkiksi kuntosaleja, sisäliikuntatiloja, yleisiä saunoja, tanssipaikkoja, harrastajateatteriin käytettäviä tiloja, sisäleikkipaikkoja ja kauppakeskusten yleisiä oleskelutiloja. 

Muiden tilojen osalta päätöstä on noudatettava, jos kyseessä on yli 10 henkilön sisätila tai yli 50 henkilön alueellisesti tai toiminnallisesti rajattu ulkotila.

Päätös ei koske oppilaitosten tai varhaiskasvatuksen toimintaa, ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämää. Se ei saa estää oikeutta lakisääteisiin palveluihin. Päätös ei koske myöskään ravintoloita, joita koskevista rajoituksista päättää hallitus."