Lapin Lukko palkitsi ansioituneet 2023

12.12.2023

Joulu on taas… kiltit lapset palkitaan… ;)

Perinteisesti Lapin Lukon pikkujoulussa palkitaan ja muistetaan vuoden aikana ansioituneita, treenanneita ja muuten tunnustuken ansainneita. Pikkujoulut pidettiin 9.12. omalla salilla kahvia ja mehua juoden ja tarjolla oli myös jouluisia herkkuja. 

Lapin Lukko nyrkkeily on vuonna 2023 Suomen kolmanneksi suurin nyrkkeilyseura. Se on aika hyvin näin Lappilaiselle pienelle seuralle. Olemme saaneet tasaisesti kasvatettua jäsen- ja harrastajamääräämme määrätietoisella ja laadukkaalla työllä.  Tavoitteena onkin jatkaa tätä tärkeää työtä. 

Muistamisia tasavuosista, Kaisa Moilanen 50 v

Tunnustus ei tule pelkästään tasavuosista, vaan myös seura-aktiivisuudesta. Kaisa  on toiminut monissa talkoissa mukana, leivonnaisia tehden, sekä Ruskaturnauksen kahvion päävastaavana. Kaisa on myös ahkera treenaaja ja tuttu näky kuntonyrkkeilijöiden riveissä.  Kaisa Moilanen 50 vuotta ja toiminnasta LaLun nyrkkeilyn hyväksi palkitaan pienellä paketilla.


Vuoden nyrkkeilijä, joka valitaan aikuisnyrkkeilijöiden keskuudesta. Tänä vuonna palkinnon sai Mona Ylivirta. Tutummin ohjaajana tunnettu Mona otti ison askeleen ja astui kehäköysien sisälle amatöörinä kuluneena syksynä. Palkintotoimikunta piti tätä erittäin arvostettavana ja rohkeana askeleena.  Otteluita on talven mittaan tullut lisää ja kehäkokemusta tulee toivottavasti vielä lisääkin.

 

Vuoden Juniori Nyrkkeilijä: Nuorten kilpapuolella treenava, aktiivisesti otteleva Sabawoon Babakarkhail eli tunnetummin Saba  on kuluneena vuotena ottanut hyviä ja tiukkoja otteluita joista palkintoina mm. B-junioreiden SM hopeaa ja Kultahanskaturnauksen hopeaa. Todellakin ahkerin juniori treenaaja, ollut lähes joka treenissä mukana.


Vuoden Tulokas on palkinto, joka jaetaan nimensä mukaisesti vuoden tulokkaalle, joka on kunnostautunut kuluneena vuonna kilpanyrkkeilyn saralla. Tämä palkinto voi olla aikuiselle tai juniorille. Tänä vuonna juniorille, joka on tuonut uutta verta nais/ tyttö nyrkkeilyyn, saralle, joka on hiljalleen hiipumassa koko Suomessa. Meillä Miisa Raasakka on ansioituneesti siirtynyt kilpanyrkkeilemään ja ottanutkin jo 6 ottelua, joka on C nuorelle ihan hyvä vuosimäärä, kun vielä miettii, että ikä ja kokoluokka on on vaikea saada näin pohjoisessa kohtaamaan. Eli Vuoden Tulokas Miisa Raasakka.


Nuortenkunto pokaalit: Jaetaan ansioituneimmille junioreille, jotka ovat jaksaneet treenata ja opetella nyrkkeilyn saloja nuorten kuntonyrkkeily porukassa.

Nuoremmassa 10-12 v ryhmässä ahkerin oli Saaga Kallojärvi 

Vanhempien ryhmässä 13-15 v ahkerin oli Ukko Huhtamella

Tekniikkaryhmässä 14-17 v ahkerin oli Eelis Mäntylä 


Vuoden Seuratyöntekijä (Aktiivi): Jaetaan ansioituneimmalle yli 15 v kuntonyrkkeilijälle, joka on jaksanut treenata ja opetella nyrkkeilyn saloja kuntonyrkkeily porukassa Sami Sulasalmi.

Pitkäaikainen kuntonyrkkeilijä Sami on ollut usemman vuoden jo tuttu kasvo salilla, nyttemmin Samia ei ole näkynyt kuntopuolella, miehen siirryttyä treenaamaan kilpapuolen porukkaan. Vaan eipä näytä treenitunnit vähentyneen ja takakäden suoraa pitää alkaa jo pitämään kehässä silmällä. Sami on myös tuttu näky seuran talkoissa ja tapahtumissa.


Vuoden talkoolainen on Petri Poikela , joka oli mukana lähes kaikessa talkootyössä niin Lapin Lukon kuin Ruskaturnauksen. 


Golden Glove: Jaetaan puheenjohtajan yksinvaltiudella

Golden Glove kunniamaininnan ja palkinnon saa tänä vuonna Arto Moilanen.
Arto on harrastanut kuntoryhmässä vuodesta 2019, mutta aiemman nyrkkeilyuran on tehnyt kilpailijana Lapin Lukossa. Useamman vuoden tauon jälkeen aloitti taas kuntoryhmässä.  Vuonna 2023 Arto tuli mukaan jaoston johtokuntaan. Samaisena vuonna 2023 kouluttautui VOK 1. tason juniorivalmentajaksi ja 2023 hän otti kokonaisvastuun ja perusti nuorten kilpailuun tähtäävän tekniikkaryhmän yhdessä Ossin kanssa. Tämä ryhmähän innosti n. 15 nuorta aloittamaan vaativamman harjoittelun heidän johdollaan.


Vuoden Toimija: Anu Sillanmäki

Kaikkien tuntema ja silti aina hymyillen itsensä uudestaan esittelevä Anu on ottanut vastuuta nuorten kuntonyrkkeilyn puolella, jossa tehdään ehkä valtakunnallisestikin arvokkainta työtä nuorten saamiseksi liikunnan pariin. Ja edellämainitun ohjaamisen lisäksi hän jaksaa käydä paimentamassa aikuisiakin kuntonyrkkeilijöitä.

Syksyn aikana on hypitty myös hyppynarua 30 sekunttia ja tästä sarjojen parhaat palkittiin myös mitalilla ja suklaalevyllä

Aikuisten parhaaksi hyppi Tommi, A-juniorit Vlad, B-juniorit Saba, C-juniorit Vesa ja D-juniorit Aukusti.  

Lisäksi tilaisuudessa palkittiin jokainen lasten- ja nuorten kuntonyrkkeilyssä ja tekniikkaryhmässä käynyt ja paikkalla ollut pienellä karkkipussilla. Näin joulun allahan saa vähän myös herkutella enemmänkin!

Isot kiitokset jokaiselle salilla kävijälle sekä myös muuten tukena ja apuna olleelle vuoden aikana tekemästänne työstä.

Isot kiitokset myös kaikille yrityksille ja tahoille jotka tukevat toimintaamme ja mahdollistavat lajin jatkumisen ja kehittymisen myös täällä pohjoisessakin.