Palkittuja jaostolaisia

Painijaosto valitsee vuosittain kiertopalkintojen saajat jotka jaetaan syyskauden päätteeksi. Kiertopalkintojen valintaperusteet ovat:

Paras aloittelija: Aloitteleva painija joka harjoittelee ahkerasti ja osallistuu myös kilpailuihin.

Vuoden tulokas: Painija joka on vuoden aikana selvästi nostanut tasoaan harjoituksissa ja kilpailuissa.

Taistelijanmalja: Painija joka jaksaa yrittää ja taistelee aina loppuun saakka vaikka menestystä kilpailuissa ei aina tulekaan. Lannistumaton painija saa Taistelijanmaljan.

Paras painija: Tulosten perusteella Lapin Lukon menestynein painija vuoden aikana. Tuloksia katsotaan ensisijaisesti arvokilpailuista, PM, SM ja KLL kilpailuista.

Vuoden valmentaja: Valmentaja joka osallistuu viikoittain arkivalmennukseen, osallistuu painijoiden kanssa leireille ja kilpailuihin.

Painijaoston kiertopalkintojen saajat

VuosiParas aloittelijaVuoden tulokasTaistelijanmaljaParas painijaVuoden valmentaja
2010Kalle VilenOtto Malinen(ei jaettu vielä)Elias SalmelaJanne Salmela
2011Valtteri RaudasojaAapo Kiviniemi(ei jaettu vielä)Elias SalmelaMikko Raudasoja
2012Joona KumpulainenValtteri Raudasoja(ei jaettu vielä)Elias SalmelaPetteri Pohja
2013Aaron WaseniusViljami SiivolaJarmo LeskeläElias SalmelaTomi Siivola
2014Sampo SaarinenHuugo LeppänenViljami SiivolaRiku TolkkinenJanne Salmela
2015Oskari EskelinenJoel SalmelaOtto MalinenElias SalmelaKatri Manninen
2016Eeli TakaloJuho SalmelaAaron WaseniusElias SalmelaTeemu Siivola
2017Miro JaakolaLiisa NivaAlina RajataloElias SalmelaAki Ranta
2018Luda NivaXuxu PyykköSampo SaarinenElias SalmelaJukka-Pekka Salmela
2019Eelis PoutanenSanteri SiivolaJoel SalmelaElias SalmelaJanne Salmela
2020

Korona vei kaikki palkinnot


Vuoden 2019 kiertopalkinnot jaettiin pizzan ääressä seuraaville

Parhaana aloittelijana palkittiin Eelis Poutanen. Vuoden tulokas on Santeri Siivola. Taistelijan maljan paini Joel Salmela. Lapin Lukon paras painija Elias Salmela. Vuoden valmentaja on Janne Salmela.

Lisäksi painikoululaisista palkittiin ahkerat harjoittelijat Juho Huttunen ja Saaga Siivola.

Vuoden 2018 kiertopalkinnot jaettiin kauden päättäjäisissä

Parhaana aloittelijana palkittiin Luda Niva. Vuoden tulokas on Xuxu Pyykkö. Taistelijan maljan ansaitsi Sampo Saarinen. Lapin Lukon paras painija Elias Salmela. Vuoden valmentaja on Jukka-Pekka Salmela.

Lisäksi painikoululaisista palkittiin ahkerat harjoittelijat Aleksi Siivola, Veikka Härkönen ja Jami Haikonen.

Vuoden 2017 kiertopalkinnot jaettiin Joulumaapaineissa

Parhaana alokkaana palkittiin Miro Jaakola. Vuoden tulokkaana eli painijana joka on selvästi nostanut tasoaan palkittiin Liisa Niva. Taistelijanmaljan ansaitsi kovasta työstä Alina Rajatalo. Seuran paras painija on Elias Salmela. Vuoden valmentaja on nallepainivalmentaja Aki Ranta.

Vuoden 2016 parhaat

Vuoden 2016 päättäjäisissä palkittin kauden parhaita kiertopalkinnoilla. Parhaan alokkaan pysti meni Eeli Takalolle. Vuoden tulokas on Juho Salmela. Taistelijanmaljan ansaitsi Aaron Wasenius ja paras painija on Elias Salmela. Vuoden valmentaja on Teemu Siivola.

Vuoden 2015 parhaat

Vuoden parhaana valmentajana palkittiin nallepainiohjaaja Katri Manninen. Katri on innokkaalla asenteellaan ja osaamisellaan saanut nallepainin todella suosituksi. Parhaan alokkaan eli painikoululaisen kiertopalkinnon nappasi ansaitusti Oskari Eskelinen. Oskari on ahkera ja tunnollinen harjoittelija ja on myös kiertänyt kilpailuja. Vuoden tulokkaana palkittiin Joel Salmela. Joel on vuoden 2015 ja varsinkin kuluneen syksyn aikana nostanut tasoaan huimasti. Taistelijanmaljalla palkittiin Otto Malinen. Otto on vastoinkäymisistä huolimatta jaksanut puurtaa harjoituksissa. Kuvaavaa on että Otto ei päässyt palkintotilaisuuteen koska oli samaan aikaan sairaalassa paikattavana kun keskiviikon harjoituksissa tuli vähän tälliä. Vuoden 2015 parhaana painijana palkittiin Elias Salmela. Parhaaksi painijaksi pääsee kilpailutulosten perusteella ja Eliaksen saldo vuoden 2015 tärkeimmistä kisoista on: SM 1., KLL 1., PM 2. ja EM 11.

Vuoden 2014 parhaat

Vuoden 2014 kiertopalkinnot jaettiin vasta keväällä kauden päätöstilaisuudessa.
Paras painikoululainen Sampo Saarinen, Vuoden tulokas Huugo Leppänen, Taistelijan malja Viljami Siivola, Paras painija Riku Tolkkinen ja Vuoden valmentaja Janne Salmela. Kevään 2015 stipendeillä rahoiksi löivät Elias Salmela, Viljami Siivola ja Viivi Raudasoja. Nallepainiryhmistä päättäjäisissä palkittiin ahkerimpina ja reippaina harjoittelijoina Oliver ja Petri Oiva sekä Akseli ja Arto Sakaranaho.

Joulumaapaineissa palkittiin vuoden 2013 parhaita

Painijaoston vuosittaiset kiertopalkinnot jaettiin joulumaapainien yhteydessä.
Aaron Wasenius palkittiin parhaana painikoululaisena. Aaron on syksyllä siirtynyt jo kilparyhmän mukaan harjoittelemaan ja itse kilpailuissakin pärjäsi hyvin sijoittuen hopealle.
Vuoden tulokkaana, eli eniten tasoaan nostaneena, palkittiin Viljami Siivola. Taistelijanmaljan jaettiin nyt ensimmäistä kertaa ja sen sai itseoikeutetusti Jarmo Leskelä. Vuoden parhaana painijana palkittiin ilman soraääniä Elias Salmela. Vuoden valmentaja on  karhunpentujen coutsi Tomi Siivola.

Lapin Lukon 60 v muistopalkinnon saivat: Matti Paloniemi, Mikko Raudasoja, Sanna Kiviniemi, Jussi Kumpulainen, Mari Petäjäjärvi, Jukka-Pekka Salmela, Janne Salmela, Tuomo Kallijärvi (Kemi), Esko Kallo, Hannu Tervo (Sodankylä), Pentti Sääskilahti, Rauno Riekkinen, Suomen Painiliitto ry

Painijaosto palkitsi vuoden 2012 parhaita

Paras aloittelija on Joona Kumpupainen. Joona on kehittynyt hyvin, varsinkin syksyn aikana. Joulumaapaineissa Joona voitti sarjansa. Joona on reipas harjoittelija ja hyvä kaveri kaikkien kanssa.

Vuoden tulokas on Valtteri Raudasoja. Valtteri on siirtynyt hyvin tuloksin kilpasarjoihin vaikka ikää ei ole kuin vasta 8. Valtteri on ahkera harjoittelija.

Paras painija on Elias Salmela. Tulokset kisoissa puhuu puolestaan.

Vuoden painivalmentaja on Petteri Pohja. Petteri oli valmentajana mukana jo viime keväänä ja on jaksanut touhuta nuorimman ryhmän kanssa koko syksyn.

Lapin Lukko palkitsi vuoden 2011 parhaita

Paras alokaspainija on Valtteri Raudasoja. Valtteri on innokas harjoittelija joka on kehittynyt hyvin vuoden aikana. Valtteri on hyvä esimerkki muille painikoululaisille.

Vuoden tulokas on Aapo Kiviniemi. Aapo on nostanut tasoaan kuluneen vuoden aikana selvästi. Aapo on erittäin motivoitunut ja ahkera harjoittelija, joka kovankin painiharjoituksen päätteeksi haluaa tehdä vielä kuntopiirin. Aapo on mukava harjoittelukaveri. Aapo kilpailee rohkeasti ja on uskollinen omalle painityylilleen. Tämän ansiosta Aapo on alkanut myös menestymään kisoissa ja on tänä syksynä Aapo on saavuttanut Pertsan paineissa 1. sijan ja Joulumaapaineissa 3. sijan kovassa sarjassa.

Paras painija on Elias Salmela. Parhaan painijan valintakriteeri on menestys kilpailuissa. Elias on saavuttanut useita palkintosijoja kansallisissa kilpailuissa vuoden aikana. Eliaksen paras saavutus on koululiikuntaliiton Suomenmestaruus hopeaa viime keväältä. Elias on eittämättä Suomen huippua omassa ikä- ja painoluokassa.

Vuoden painivalmentaja on Mikko Raudasoja.

Kyösti Paloniemelle Suomen Painiliiton pronssinen ansiomerkki

Seuratoiminnan perusteet: Lapin Lukon painijaoston johtokunnassa 2004-2010, painijaoston puheenjohtajana 2006-2010, Lisäksi hän on ollut Lapin Lukon johtokunnan jäsen.

Yleisperusteet: Kyösti Paloniemen puheenjohtajuuden aikana Lapin Lukon painijaoston toiminta aktivoitui entisestään. Painijoiden määrä, menestys sekä painin näkyvyys Rovaniemellä lisääntyi. Hänen aikana järjestettiin valmentajille koulutusta ja painijoille leirejä. Kyöstin aktiivisuuden ansiosta painijaoston taloudellinen tilanne koheni huomattavasti, joka on mahdollistanut painijaostolle nykyisen kilpailu- ja leiritystoiminnan. Kyösti on osallistunut tarmokkaasti Joulumaapainien järjestämiseen ja organisointiin. Painijan isänä Kyösti osallistui painiharjoituksiin, valmentajakoulutuksiin ja kulki ahkerasti kilpailuissa huoltajana. Kaiken kaikkiaan Kyösti on esimerkillinen painijan isä. Ansiomerkki luovutetiin Kyöstille Joulumaapainien 2011 yhteydessä.

Lapin Lukko palkitsi vuoden 2010 parhaita

Painijaostosta palkittiin

  • Vuoden alokaspainijana palkittiin Kalle Vilen,
  • Parhaana painijana Elias Salmela,
  • Tulokkaana Otto Malinen
  • Vuoden painivalmentaja palkittiin Janne Salmela.

Marjo Paloniemelle Suomen painiliiton pronssinen ansiomerkki

Luottamustehtässä Marjo toimi usean vuoden ajan Lapin Lukon painijaoston johtokunnan jäsenenä ja sihteerinä. Talkootyössä Marjo on kantanut erityisesti vastuuta Joulumaapainien onnistumisesta. Marjo on aktiivinen painijan äiti joka osallistuu uutterasti jaoston toimintaan. Palkinto luovutettiin Marjolle 2010 Joulumaapainien yhteydessä.

Suomen Painiliitto ry palkitsi Joulumaapainien 2009 yhteydessä

Suomen Painiliitto ry palkitsi Esko Kallon hopeisella ansiomerkillä ja Pentti Sääskilahden hopeoidulla relifillä joulumaapainien 2009 yhteydessä.